13/10/08

El dia 25 d'Octubre "Les dones a El Salvador" al Casal de Joves Casa Sagnier

El proper dissabte 25 d'Octurbre, dins de les II Jornades de Joves Cooperants que organtiza el Casal de Joves de Casa Sagnier, s'exposarà la exposició "Les dones a El Salvador" formada per les fotografies realitzades per els membres del Comité de El Salvador durant la seva estada en els Camps de Solidaritat en aquest estimat país.

Us animem a tots a visitar-la.


Dia: 25 d'Octubre
Hora: de 16 a 22 hores.


LES DONES A EL SALVADOR

El 40% de la població salvadorenca viu amb 2 dólars al dia, segons l’informe de desenvolupament de les Nacions Unides.

Amb les dones com a eix vertebrador, el Comitè de El Salvador de l’ONG Setem ha realitzat una exposició fotogràfica per tal d’apropar la realitat d'aquest petit país que te la mateixa extensió que Catalunya i que molts anomenen "el pulgarcito de America".

Després d'una guerra de mes de 10 anys que va finalitzar l'any dels Jocs de Barcelona, la població de El Salvador pateix encara les penúries que van desencadenar al guerra: explotació de la classe obrera, desnutrició dels infants, corrupció al govern, censura als mitjans de comunicació, emigració i deportacions, falta de sanitat, analfabetisme. Una situació que avui dia és perpetuada per la intervenció de moltes empreses i governs dels països del Nord.

Aquesta exposició pretén fer reflexionar sobre el paper dels nostres governs, de les empreses del nostre país i sobre la nostra responsabilitat en aquesta situació.
Pretén fer pensar a la gent amb la utopia d’un món mes just i equilibrat, una utopia que serveix per a continuar caminant endavant.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola! Sóc l'Anna, vaig anar a Neuva Vida l'any 2005 amb Setem i vaig tornar-hi l'any passat pel meu compte. Res, només volia dir-vos que, encara que ara estic una mica desconectada del Comitè i tot, llegeixo sempre tots els mails que envieu i que... us ho esteu currant molt!! Moltes felicitats a tots els que tireu endavant amb tot! I per suposat, faré tot el possible per passar-me pel Casal de joves el dia 25. Una abraçada!

Comite de El Salvador ha dit...

Mercy Anna.

Estaria molt bé que hi passessis, de manera que si algú te algun dubte sobre El Salvador li poguem resoldre o explicar de primera ma les nostres experiències.
La expo quedarà molt guapa. L'espai està molt be.

Una abraçada

aleix