30/10/08

El CO LATINO, un diari que no es rendeix

Exposició sobre el diari salvadorenc Co Latino.


El pròxim 5 de novembre s'inaugura a la Universitat Pompeu Fabra (La Rambla, 30-32) de Barcelona, l'exposició fotogràfica "El Co Latino, un diari que no es rendeix".


Un reportatge d'imatges en blanc i negre sobre aquest diari d'El Salvador que gaudeix de més d'un segle de credibilitat en aquell petit país centreamericà.


Dins el marc de l'exposició, el dia 5 de novembre, es realitzaran dues taules rodones.

La primera a les 11:00h: (Ètica i fotoperiodisme) que comptarà amb la presència de Carlos Pérez de Rozas com a moderador i dels fotògrafs Kim Manresa; Pepe Baeza (editor de fotografia del Magazine de La Vanguardia); Javier Bauluz (premi Pulitzer 1995) i, René Rodríguez Mina (corresponsal del Co Latino a Àustria).

La segona, que serà a les 18:00h. (Premsa i Poder) tindrà com a convidats els periodistes Francisco Elías Valencia (director del Co Latino); Josep Carles Rius (degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i subdirector del Magazine de La Vanguardia); Marc Basté (director general del setmanari Latino); Paola Assone (subdirectora del Mundo Hispano) i, com a moderador de la taula, a l'escriptor salvadorenc Carlos Ernesto García.
La inauguració serà el mateix 5 de novembre a les 13:00h, i es comptarà amb la participació de Josep Joan Moreso (rector de la Universitat Pompeu Fabra); Salvador Alsius (director d'Ensenyament de periodisme de la UPF); Francisco Elías Valencia; Montse Quesada (comissària de la mostra i catedràtica de la UPF) i, Kim Manresa (autor del reportatge fotogràfic).

L'exposició, que estarà oberta al públic fins el pròxim 5 de desembre, és una producció de C&Duke, gestora cultural que juntament amb la Universitat Pompeu Fabra ha participat en la organització de l'esdeveniment. Aquest compta amb el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i de la Casa Amèrica a Catalunya.


Aqui podeu trobar la notícia que el mateix diari Co Latino va fer sobre la exposició.

TROBADA A FEDELATINA

El dia 6 de novembre a les 17:30h a la seu de Fedelatina (Nou de Sant Francesc, 15) de Barcelona, Francisco Elías Valencia (director del Co Latino), acompanyat de Carlos Ernesto García (corresponsal del Co Latino a Espanya), presentaran diversos projectes per a la cooperació amb la ONG, associacions, cooperatives, sindicats i d'altres organitzacions. El tema a tractar serà l'actual paper de la premsa a El Salvador.

Per a major informació: Tel. (+34) 93 586 12 89 info@c-duke.com